Actueel

Nieuws

Ruben Straatman: financieel advies bij jouw nieuwbouwwoning! Lokaal nieuws maandag 19 augustus 2019

Ruben Straatman: financieel advies bij jouw nieuwbouwwoning!

Je bent erover uit: je gaat geen bestaande woning, maar een nieuwbouwwoning kopen. Zo kun jij alles naar jouw hand zetten, en van jouw nieuwe huis een echt ‘thuis’ maken. Met de lage hypotheekrente van nu kán het financieel voordelig om te kiezen voor een nieuwbouwwoning in plaats van een bestaande woning.

Ruben Straatman is financieel adviseur bij Van Bruggen Adviesgroep Emmeloord en vertelt jou graag meer over de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning…

1. Energiebesparing

Bij nieuwbouwhuizen ligt de focus sterk op duurzaamheid. Je kunt er zelfs extra hypotheek of subsidie voor krijgen door in duurzaamheid te investeren.

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar je merkt het ook in de portemonnee. De energielasten zijn na de hypotheek de hoogste maandlast voor de meeste gezinnen. Niet zo gek dus dat wij met z’n allen steeds meer geld investeren in het energiezuiniger maken van ons huis.

2. Onderhoudskosten laag

Alles in je nieuwbouwhuis is nieuw, daarom heb je met name de eerste jaren lage onderhoudskosten. Je huis is gebouwd met de nieuwste technieken en het is mogelijk een onderhoudsplan voor meerdere jaren af te sluiten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

3. Geen kosten koper, overdrachtskosten en taxatiekosten

Bij het kopen van een woning betaal je naast de koopprijs ook andere kosten. Bij een bestaande woning zijn dat de kosten koper, bij een nieuwbouwwoning koop je het vrij op naam. Je betaalt bij een nieuwbouwwoning ook geen overdrachtskosten en taxatiekosten.

4. Alles naar jouw wens!

Een bestaande woning is niet altijd naar jouw smaak ingedeeld. Het verbouwen van de bestaande woning kan dan een oplossing zijn, maar dat kan een flinke kostenpost zijn. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning maak je deze kosten niet; je kunt álles indelen zoals jij wilt. 

In de regio Emmeloord zijn veel nieuwbouwprojecten; denk aan De Erven Emmeloord en Zeewijk in Urk. Meer weten over de nieuwbouwprojecten rondom Emmeloord én over jouw financiële mogelijkheden voor het kopen van een nieuwbouwwoning? Bel 0800 1600 of ga naar www.vanbruggen.nl/emmeloord en maak een afspraak bij Van Bruggen Adviesgroep Emmeloord. Financieel adviseur Ruben Straatman komt graag bij jou langs!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Noordoostpolder.

Aanmelden